1
Nep - Call Of Duty Iron Wolf website in de lucht
Jan
Gepost door Spawn NL op 01-01-2012 om 08:56

Er is een nieuwe website in de lucht onder de naam Call of Duty Iron Wolf. Er zijn ooit wat suggesties geweest dat de volgende Call of Duty game gecodeerd de subname “Iron Wolf” zou krijgen, maar daarover is nooit wat officieel bekend gemaakt door Activision en eigenlijk heeft niemand echt geloofd dat dit serieus een nieuwe titel zou zijn van de volgende Call of Duty game (alhoewel je dat nooit zeker kunt weten, natuurlijk).
We hebben hier echter te maken met één of andere onhandige knuppel, want enerzijds heeft hij onderaan de website - zoals je op het bijgaande screenshot kunt waarnemen – het woord “Treyerch” geplaatst, als gameontwikkelaar. Dat is foutief geschreven, want deze studio heet “Treyarch”. Een dergelijke typefout zou een officiële gamemaker nooit maken.

Voorts staat er op de genoemde fakewebsite onder het logo “Watch Trailer”, alleen als je daarop klikt met de muisknop, gebeurt er… tot nu toe niets.
Ook heeft de puistenkop die dit grapje geflikt heeft een citaat gejat van Wikipedia, namelijk de volgende:
“And of Gediminas, who on Ponary’s crest,
Warm in hunter’s bearskin, lay down to rest.
Soothed by the songs of the wise Lizdejko,
Lulled by the rush of the sweet Vilejko,
He saw a wolf of iron in his dreams.”(Bron:
Wikipedia)
Als laatste bewijs dat we met een nepwebsite te maken hebben blijkt uit het feit dat het internetadres van de website is:
http://ironwolfproject.com, terwijl Call of Duty games op het internet te vinden zijn via de url:
http://www.callofduty.com.
Het is de vraag hoe Activision hierop zal reageren. Ook al gaat het om een klaarblijkelijke fake, er wordt immers misbruik gemaakt van de officieel geregistreerde merknaam “Call of Duty” en dat kan tot problemen leiden voor deze knuppel. Als je de wereld voor de gek wilt houden, moet je dat op een andere manier doen en bijvoorbeeld op 1 april en niet rond de jaarwisseling. Dat gelooft niemand…
Bron:
http://fpswin.com